Forberedelser til kjeprosjekt 2017

For vel en uke siden var jeg hos min nabo Helga på Nordgård. Utralyd er tatt av geitene og det ser bra ut med tanke årets kjeing.

I løpet av vinteren har jeg bygd litt om i fjøsrommet slik at arealet kan benyttes bedre. I år har jeg derfor kapasitet til å redde 80 kje.

fullsizeoutput_11b

(På bildet er Iver Greg akkurat fylt 2 år og har god erfaring med håndtering av kje.)

40 av de 80 kjeene blir å adopteres bort til familier som ønsker å følge sitt kje fra start til mat. Litt mer informasjon finner du under «Kje» i menyen på denne hjemmesiden.

Adoptivkje 2017 blir lagt ut for salg søndag 2. april klokken 20 på min Facebookside «Jacobsen på Berg». Opplegget for 2017 er ikke helt ferdigstilt, men det blir relativt likt tidligere år. I år er 4. året med kjeadopsjon og alle kjeene får navn på bokstaven D!

40 kje blir også solgt som hele slakt (kan parteres) til kilospris.

Kje til kilospris er det mulig å bestille allerede nå, dette fordi jeg kan ikke redde flere kje enn det jeg klarer å få solgt. Prisen for et helt kjeslakt er 180kr pr kilo inkl mva, og forventet vekt er fra 5- 10 kilo.

Jeg gressforer mine dyr, de spiser ikke kraftfor. Det bidrar til et magrere og sunnere kjøtt. I tillegg finner jeg det ikke etisk forsvarlig å mate kje med soya fra Brasil (kraftfor) samtidig som «Norge gror igjen» og vi har så mye gress å ta av. Å gressfore er mer jobb for bonden og noen ganger litt dyrere for forbrukeren. Men for dyret, naturen og oss mennesker som skal spise maten er jeg overbevist om at gressforing er det rette alternativet for kjeene.

Hør av deg dersom du allerede nå vil sikre deg et av høstens kjeslakt til kilospris! Dersom du vil adoptere må du vente med å melde til interesse til søndag 2. april.

Kjeene forventes født i slutten av april og slaktetid er på høsten. Kjeene må hentes på gården etter slakt.

IMG_0111

På bildet ser dere Jonatan som har fulgt adoptivprosjektet helt fra starten av. I armene har han sitt første kje fra A-kullet. «Alexandra»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s