Beitepusser til ATV / 4hjuling

Etter jeg startet opp med gårdsdrift har det gått med mange timer for å ta tilbake «gjengrodde stier». Høyt på ønskelista hadde jeg notert beitepusser til atv, og da jeg i vår fikk et tilbud fra P.Lindberg med en god pris måtte jeg slå til!

I år har jeg derfor fått pusset av gjengrodde områder, grøftekanter, og tatt gode kantslåtter på områder det ikke er mulig å komme til med store slåmaskiner. Da vi slo av jordet (som er på bildet) forrige uke var det betydelig mye mer areal som kom med, som også fører til mer gress til rundballer.
I tillegg er det viktig for meg som gressforer mine beitedyr å ha en lett og snedig beitepusser for å pusse over beiter (som ofte kan være i ulendt terreng) etter at dyrene er ferdige og beite. Grønngjødsling, bekjempelse av ildtuer (sølvbunke), gjengroing med vekster som beitedyrene ikke vil ha osv, er gode stikkord her. Det er viktig å få bort uønskede vekster slik at det ikke er de som får stå igjen i beitet og frø seg. 

Spørsmål fra mitt bilde på instagram (@jacobsenpaberg) som jeg også besvarer her:

1. «Syns du den fungerte på tuer og småkratt?»

– ja! Overraskende bra. Har ikke brukt den så mye på småkratt (enda) men den klarte tuer fint! 

2. «Hvordan synes du den virker. Hvordan virker kvaliteten?» 

Det er ikke en solid jernmaskin, så man kan ikke kjøre den like hardt som dyre entrepenørmaskiner. Men utifra prisen jeg betalte (Du finner denne hos P. Lindberg) så er jeg godt fornøyd. Tar man hensyn til at dette er en relativt billig maskin og kjører deretter, så fungerer den bra. Lette utskiftsbare deler (kniver, lager, reim etc) Fordelen er at man himla lett kommer til plasser som ikke er mulig med større maskiner.

3. «Si gjerne noe om hvordan den fungerer«. 

Man kan velge om man skal ha hjulene til beitepusseren på siden eller bak. Når jeg kjører med hjulene bak lager den ingen ekstra hjulspor, men er tyngre å dra med firhjulingen. Setter man hjulene på siden er vekta bedre fordelt, men man lager ekstra spor. I tillegg kan man stille draget slik at pusseren enten følger rett bak, eller ute på venstresiden. Ellers slår den fint, enkel høydejustering. Sterk bensindreven motor og kommer til der jeg ikke kommer til med traktor. Man får lett holdt vegetasjon nede på feks en hyttetomt med denne.

Skulle det være flere spørsmål er det bare å spørre så skal jeg svare så godt jeg kan ☺️👍


«God beitekultur betinger at beitene pusses. Det bidrar til å hindre gjengroing og motvirker at uønskede ugras og grasarter tar overhånd» –Felleskjøpet.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s