Kje 

Jeg overtar overskuddskje fra naboen vår, Helga på Nordgård, og avler de opp for kjøtt og skinnproduksjon. Kapasiteten min er på ca 80 kje pr år. De blir født i april/mai og slaktes på høsten.

Ca 40 av kjeene adopterer jeg bort til familier som får følge sitt eget kje gjennom organiserte gårdsbesøk, helt fra start til mat. Familiene får tilbud om 4 gårdsbesøk gjennom sesongen. De får plukke ut sitt eget kje som de kan navngi. Når sesongen er over får familiene som har vært med på adoptivprosjektet et kjeslakt samt ferdig garvet skinn fra sitt kje.

De resterende 40 kjeene selger jeg som slakt til kilospris, samt at jeg fyller opp egen fryser. Kjekjøtt er gourmetmat!


Aslak og Michael sammen med sitt bukkekje  «Alduin»

2014 var første året jeg hadde kjeadopsjon og alle kjeene fikk navn på bokstaven A.

I 2015 gjenntok vi suksessen og da fikk alle kjeene som ble adoptert bort navn som starter på bokstaven B, i 2016 bokstaven C og i 2017 blir det bokstaven D.


Jonatan med sitt kje «Alexandra» i armene.

Følg gjerne med på Facebooksiden «Jacobsen på Berg» samt min Instagram-profil. Jeg legger ut bilder og oppdateringer der 🙂

 

6 thoughts on “Kje 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s