Bukkekje 2016

Da er alle årets bukkekje slaktet og levert ut til kjøperne. I år ble alle levert HELE. 
Gressforede kje er et helhetlig konsept. For start til mat. 

Og nettopp derfor bestemte jeg at i år ble forbrukeren frivillig tvunget til «hands on». 

Disse kjeene er ikke store, og parteringen gjøres greit på kjøkkenbenken eller spisebordet. 
Jeg skjønner godt at det føles overveldende å få en hel kjeskrott i hendene istedenfor en pose med stykningsdeler. 
Hva er en bog? 

Må jeg bruke sag?
Å jeg er så positivt overrasket! Flotte bilder er blitt delt på sms og sosiale medier. Mange kan mye, og de som ikke kan, dem lærer! 

👏
Hvorfor fødes det kje hvert år og hvorfor blir mange bukkekje avlivet rett etter fødsel?

Hva betyr gressforet og hvorfor velger noen bønder gressforing fremfor kraftfor?

Hvorfor slakter vi bukkekjeene før de blir kjønnsmoden?

Hvilke ulike stykningsdeler er det på en kjeskrott?

Hvilken mat kan vi lage utav et kje?

Jeg håper at kjeprosjektet har bidratt til at noen av disse spørsmålene har blitt oppklart, for noen.
Tusen takk til dere 47 kjøperne av bukkekje. Takk til dere som ble med på reisen og takk for at vi sammen kan prøve å gjøre en liten forskjell. Håper kje 2016 har vært positivt, på en eller annen måte.


Foto: 

NoraMarie Lehne

Anne Grethe Bøe

Ida Renøe

Christoffer K Jakobsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s